Kerstbuche

 

ingrediënten

3 eieren
160 gr. biscuit mix 
125 gr.botercrème mix
150gr. + 15gr. roomboter

125ml. water
50gr. donkere chocolade

25ml volleroom
suikerdecoratie
raftisnow

 

Wat heb je nodig:

mixer
buche vorm 30cm

bakpapier
vork
mengkom
zeefje

Bereidingswijze:

 

  • mix 160gr. biscuitmix met 3 eieren en 1 el water (8min)
  • vet de buchevorm in en bekleed met bakpapier
  • bak de biscuit +/- 30min op 160°C

 

  • mix 125gr. met 125ml water.  Klop het mengsel met een garde en laat dit min. 1 uur rusten
  • klop 150gr. ongezouten roomboter ca. 5min en voeg het mengsel in delen toe.  
  • mix het geheel tot een gladde crème.

 

  • Als de biscuit afgekoelt is kan je hem doorsnijden en vullen met de botercrème.
  • Ook de buitenkant smeren we hiermee af.

 

  • breng de room aan de kook.
  • voeg de boter toe aan de room en laat deze smelten in de warme room.
  • doe de chocolade in een mengkom en giet de warme room over de chocolade.
  • meng het chocolademengsel.

 

  • als het chocolademengsel begint af te koelen, neem je de vork en strijk je de chocolade over de kerststronk.
  • werk af met de suikerdecoratie bv.  een sneeuwman.
  • zeef wat raftisnow over je kerststronk voor een winters effect.

 

WEBSHOP 24/24 - 7/7

afhaal punt LOCKER 24/24 - 7/7

enkel bestellingen 'het zoete magazijntje'

Voor de lekkerbekken

Zoetighden kunnen afgehaald worden van woensdag<br />tem zondag op afspraak.

Nieuwsbrief Het Zoete Magazijntje

Ongeldige invoer