Geen producten | |
Naar winkelmandje Afrekenen |
Totaal
€0 |
Kerstbuche
ingrediënten
3 eieren
160 gr. biscuit mix
125 gr.botercrème mix
150gr. + 15gr. roomboter
125ml. water
50gr. donkere chocolade
25ml volleroom
suikerdecoratie
raftisnow
Wat heb je nodig:
mixer
buche vorm 30cm
bakpapier
vork
mengkom
zeefje
Bereidingswijze:
- mix 160gr. biscuitmix met 3 eieren en 1 el water (8min)
- vet de buchevorm in en bekleed met bakpapier
- bak de biscuit +/- 30min op 160°C
- mix 125gr. met 125ml water. Klop het mengsel met een garde en laat dit min. 1 uur rusten
- klop 150gr. ongezouten roomboter ca. 5min en voeg het mengsel in delen toe.
- mix het geheel tot een gladde crème.
- Als de biscuit afgekoelt is kan je hem doorsnijden en vullen met de botercrème.
- Ook de buitenkant smeren we hiermee af.
- breng de room aan de kook.
- voeg de boter toe aan de room en laat deze smelten in de warme room.
- doe de chocolade in een mengkom en giet de warme room over de chocolade.
- meng het chocolademengsel.
- als het chocolademengsel begint af te koelen, neem je de vork en strijk je de chocolade over de kerststronk.
- werk af met de suikerdecoratie bv. een sneeuwman.
- zeef wat raftisnow over je kerststronk voor een winters effect.